Monobank

Monobank er en nykommer på det norske markedet, etablert i 2015 og med hovedkontor i Bergen. Banken er en ren digital nettbank, som i tillegg til tradisjonelle forbrukslån også tilbyr høyrentekonto for sparing.

I Monobank kan du låne alt fra 10.000kr. Og helt opp til 500.000kr. Med en løpetid på lånet på maksimalt 15 år. Inntil 5 år av den totale løpetiden kan gjøres avdragsfri. I denne perioden betaler du bare påløpte renter og gebyrer hver måned, mens du ikke betaler ned på hovedstolen på lånet.

Den nominelle renten på usikrede lån i Monobank ligger på 7,9% til 19,9%. Som alltid beregnes renten individuelt i hver kundes tilfelle, ut fra kundens inntekt og økonomiske situasjon. Etableringsgebyr på lån under 25.000kr. er 450kr. Mens den på større lån er 950kr.

Banken tilbyr flere ulike former for usikrede lån, både det de kaller Personlån, refinansieringslån, lån til toppfinansiering og et tradisjonelt forbrukslån. I praksis er betingelsene for de ulike lånene dog mer eller mindre identiske, både når det kommer til rente og avbetalingsbetingelser. Det er mulig at behandlingen av lånesøknaden varierer litt alt etter hvilket lån du søker på, men dette er ikke noe banken informerer om.

Betalingsforsikring på lånet

Monobank tilbyr en egen betalingsforsikring gjennom forsikringsselskapet Axa, på alle sine låneprodukter. Denne dekker avdrag på lånet opp til 13.000kr. pr. måned, i inntil 12 måneder, hvis du blir sykemeldt, innlagt på hospital (over 3 dager) eller blir arbeidsledig eller permittert. Forsikringen er dog relativt kostbar, da den koster 7,8% av det månedlige termingebyret, inkludert renter og gebyrer.

Høyrentekonto i Monobank

Som de fleste andre nye bankene i Norge, som utelukkende driver online, tilbyr også Monobank en høyrentekonto for sparing. Sparekontoen er helt gebyrfri, både på innskudd og uttak og det er ingen bindingstid eller grense for hvor mange uttak du kan gjøre i året. Har du en saldo på mindre enn 50.000kr. På kontoen, får du 1% rente, mens hvis saldoen er høyere enn dette får du 1,80% i rente, fra første krone. Sparekontoen har ikke noe eget kontonummer du kan overføre penger til, du overfører til en sentral konto i Monobank og bruker KID-nummer på betalingen, så sørger banken for at pengene blir godskrevet ditt kundeforhold.

© 2022: Willdurant.com | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress