L’easy

Det danske selskapet L’easy, som i Norge også eier Thorn, spesialiserer seg på salg av hvitevarer og typisk hjemme-elektronikk som TV, datamaskiner og mobiltelefoner, på avbetaling. Firmaet tilbyr også tradisjonelle forbrukslån gjennom deres søsterselskap Thorn Norge Finans.

L’easy er ingen nykommer på markedet. Selskapet ble stiftet i Danmark i 1985 og det norske datterselskapet så dagens lys i 2001. Selskapet kjøpte opp hele virksomheten til Thorn i 2006 og har siden da vært en av Skandinavias største aktører innen salg av hvitevarer og elektronikk, med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark.

Selskapet har spesialisert seg på forbrukslån av mindre størrelse, så det maksimale beløpet du kan låne er 50.000kr., mens minimumsbeløpet er 10.000kr. Du kan selv velge hvor lang løpetid lånet skal ha, innenfor et intervall på et til seks år. Du kan, som med alle andre forbrukslån, betale ned lånet raskere hvis du ønsker dette, og du kan selvsagt også når som helst innfri lånet i sin helhet.

L’easy er ikke spesielt flinke til å informere om hvor mye lånet faktisk vil koste deg i gebyrer. Det står nevnt med svært liten skrift på nettsidene deres, at det månedlige termingebyret er på 45kr., men etableringskostnaden for lånet er ikke nevnt (denne er på nåværende tidspunkt 695kr.). Som de fleste andre banker, blir det oppgitt et omtrentlig månedsbeløp for lånet, når du har valgt lånebeløp og løpetid, men denne baserer seg på selskapets laveste nominelle rente på 9,9%. I praksis vil de fleste kunder nok ikke få denne renten, men må ta til takke med en noe høyere nominell rente, og da vil det månedlige avdraget selvsagt også bli betydelig høyere enn det som oppgis på nettsidene til L’easy.

Betingelser for å kunne få lån hos L’easy

Betingelsene L’easy stiller for å låne ut penger, følger naturlig nok betingelsene til Thorn Norge Finans, da det er dette firmaet som faktisk låner ut pengene. Du må være minimum 20 år gammel og selvsagt ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Det kreves at du har fast inntekt, men det er ingen nedre grense for denne. Inntekten din vil selvsagt bli sett opp imot beløpet du ønsker å låne, så har du veldig lav årsinntekt kan du neppe forvente å få låne maksbeløpet L’easy tilbyr. Sist men ikke minst er det ikke noe krav om at du er Norsk statsborger for å få lån, men du må ha vært folkeregistrert i Norge de seneste to årene.

© 2022: Willdurant.com | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress